Inlägget är skrivet under kategorin © BIEBSTOORY.BLOGG.SE

Chapter 6. Dark eyes del 1

''Vad är det som låter?'' Hörde jag Justin säga i en arg ton. Jag kom sedan på mig själv att det var min mobil. Fuck! Röt jag inombords. Jag drog snabbt upp den och kollade på skärmen där det stod Marilyn. Fan också! Var hon tvungen att ringa nu?!
''Jag går ut och kollar!'' Sa Justin en aning lugnare och steg hördes komma emot mig. Paniken steg och hjärtat dunkade hårdare för varje steg som närmade sig dörr öppningen 
 
Hjärtat dunkade i 180 och paniken var till hundra. Jag kunde skymmta Justin vid dörr karmen och snabb som vinden for jag runt hörnet och kunde pusta ut. Steg närmade sig hörnet och var påväg att gå runt för att se om det var någon där och ja, jag var där. 
''Justin!'' Ropade någon innifrån som fick honom att tvärstanna och vända sig om för att gå in igen. Jag kunde känna hur lättnaden bara sköllde över mig. Men att jag var så nära på att bli upptäckt var verkligen inte bra. Risken jag tog att bara gå fram till fönstret och änns lyssna. Tackvare Marry var jag så nära på att bli sedd. Med snabba smygande steg tog jag min väska och kläder i farten och for in i skogen igen som skulle leda mig till min bil. När jag väk befann mig i bilen och hade startat den tog det inte långt tid innan jag var på vägen och säkert halvvägs hem.
 
''Häng med oss efter skolan.'' Log Cece medans hon stoppade in några pommes i munnen.
''Jag vet inte.'' Tvekade jag och la huvudet på snedd. Hon log vänligt mot mig.
''Jodå! Jag lovar dig att det kommer bli kul!'' Flinade hon sedan. Jag suckade och funderade en stund.
''Nej, jag har saker att göra hemma.'' Sa jag som en usräkt till att jag inte kunde hänga med.
''Tråkmåns!'' Klagade Mike med en suck.
''Snälla! Vad kan vara roligare än en fotbolls match?'' Frågade Shana och höjde på ögonbrynen. Varför igentligen tackar jag nej? Jag har ju inget bättre för mig. Inte ska jag göra något annat än att sitta på sängen... Äsch what ever.
''Okej, varför inte.'' Sa jag med en änkelt axelryckning.
''Ja! Toppen!'' Tjöt Cece överlyckligt. Både Mike och Shana nickade och höll med.
''Jag hämtar dricka!'' Log jag. Jag ställde mig upp och började gå mot caffeterians lilla bar där dem hade en massa läsk och mackor osv.
''Vad ska du göra efter skolan?'' Frågade någon plöstligt. Jag ryckte till och vände blicken åt personen. En suck flög omedvetet ur min mun.
''Hurså, Justin?'' Sa jag nochalant.
''Kan du sluta vara så jävla uppkäftig? Jag försöker åtminstone vara trevlig.'' Sa han bittert.
''Oj! Så trevligt det lät.'' Sa jag ironiskt.
''What ever.'' Sa han med en suck.
''Killarna och jag ska på en fotbolls match. Häng med.'' Sa han med ett litet flin.
''Skulle inte tro det.'' Sa jag och började gå därifrån. Han tog snabbt tag om min handled och drog mig tätt intill honom så våra näsor nästan nuddade vid varandra. Jag tittade en lång stund in i hans hazzel bruna ögon och kände hur hela jag blev knäsvag. Dem var så underbart bruna och glänste i det lilla ljuset som fanns här inne. Hans ögon tittade intensivt in i mina och för en sekund slutade jorden att snurra. Snabbt kom jag tillbaka till verkligheten. Jag tog ett steg bak och harklade mig generat.
''Jag ska dit med några vänner. Om du har tur... Kanske vi ses.'' Sa jag jag snabbt innan jag gick mot mitt bord. Som tur var såg dem inte vad som nyligen hände. Och vad som nästan höll på hända. Vi var säkert en centimeter från att kyssa varandra och vem vet vad som hänt efter det. Jag satte mig med ett påtvingat leende och försökte se så normal som möjligt.
''Vad är det? Vart är drickorna?'' Frågade Shana med en rynka i pannan.
''Det var slut.'' Sa jag snabbt. Hon nickade och alla tre kollade konstigt på mig.
''Shit så mycket klockan är! Min lektion börjar snart!'' Sa jag nervöst och flög ur stolen innan jag gick med snabba steg ut ur caffeterian och mot skolbyggnaden som låg några meter bort. Väl inne så satte jag mig i en utav dem skäna sofforna som fanns lite här och var. Lektionen skulle inte börja föränns om 15 minuter. 
 
Jag skyndade mig mot bilen där dem satt och väntade otåligt på mig. Jag började skynda mig och sprang den sista biten och satte mig snabbt i sätet där bak med Mike.
''Äntligen!'' Skrattade han. Jag bara log stort. Med taket nerfällt och hög volym på radion åkte vi mot fotbolls matchen. Jag satte på mina Ray Bans för att slippa bli bländad av den starka solen. Jag drog fram min mobil och knappade in ett sms till pappa för att han inte skulle bli orolig.
 
Till: Pappa
''Hänger med galningarna till en match!'' 
 
Skrev jag med ett leende. 'Galningarna'. Perfekt namn för dem.
 
Från: Pappa
''VILKA GALNINGAR! Du hoppar av bilen NU och går direkt hem!'' 
 
Ett snabbt svar från pappa. Men herre gud! Med en suck knappade jag in ett svar som skulle få honom lugn.
 
Till: Pappa
''Men snälla! Galningarna är mina vänner. Cece, Shana och Mike. Ta det lugnt pappa. Jag är okej!'' 
 
Sedan skickade jag det. Tror han helt seriöst att jag skulle hänga med galningar till en fotbolls match?
''Vi är framme!'' Sa Cece med ett brett leende. Jag tryckte fram ett leende innan jag stoppade ner mobilen i fickan igen och steg ur bilen. Vi började gå mot läktarna då jag fick syn på Justin. Han stod med mobilen tryckt mot sitt öra och såg bekymrad ut. Faktiskt... Mer arg. Vi närmade oss honom och när han slog upp blicken på mig kunde jag se hur hans ögon... Skiftade färg. Från den där underbara hazzel bruna färgen till läskigt kol svart. Han hade inte den typsikt kaxiga Justin blicken utan nu verkligen arga blicken. Den skrämmde mig nästan. Hur både beteendet och ögonfärgen kunde skifta så snabbt. Vi gick förbi honom och min blick var fast på honom.
 
 
Justins Perspektiv: 
Dolt nummer. Konstigt?
''Ja hallå?'' Svarade jag snabbt och började gå en bit bort från all folk för att kunna prata avlägset. 
''Det var länge sedan Justin.'' Sa en hes och mörk röst. Allting klarnade.
''Elijah...'' Sa jag med ihopbitna käkar. Min näve spänndes och jag kände hur ilska bubblade inom mig.
''Du kommer ihåg mig?'' Sa han med ett skratt.
''Tror du jag kan glömma vad du gjort!?'' Sa jag bittert.

clif hanger [stavning haha]. Det blev jätte kort. Just därför kommer det en fortsättning imorgon! Ska uppdater bättre denna veckan! Lovar! Puss&Kram ♥♥
 

Kommentarer
Frida säger:

Hej! Jag undrar bara om du läser några andra bloggar som du skulle kunna rekomendera (:

Svar: Hej! Står i länkar i menyn ;)♥ kram
Handling

KOMMENTAR SKRIVEN:




- Skriv ditt namn här:

- Skriv din e-post:

- Skriv din url här:

- Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback