Inlägget är skrivet under kategorin © BIEBSTOORY.BLOGG.SE

Chapter 4. friends with enemies

Jag stängde dörren efter mig och jag hann inte komma någon stanns för han tryckte mig mot bilen och tittade djupt in i mina ögon en lång stund. Han var påväg att kyssa mig då jag steg undan och log mukt mot honom.
''Tack för skjutsen Justin. Vi ses imorgon.'' Log jag och gick sedan därifrån. Jag trippade upp för dem få trapporna upp till dörren innan jag vände mig om för att vinkade hej då. Han vinkade ganska chockat över att jag avböjt kyssen och gått därifrån. Jag tryckte ner handtaget och var snabb med att stänga den. Jag gled ner för dörren och pustade lättat ut. 
 
Jag andades häftigt och visste inte riktigt vad som nyligen höll på att hända. Han... Höll på att kyssa mig? Fan heller! Jag visste att det inte skulle vara länge med honom. Säkert en massa otrogenhet. Han skulle aldrig kunna hålla sig till en tjej. Det skulle inte gå. Pappa kom ingåendes till hallen och tittade på mig som ett frågeteckan.
''Vad gör du?'' Frågade han.
''Öh... Inget!'' Log jag och reste mig upp.
''Har han gjort dig illa?'' Frågade han oroligt.
''Nej, pappa! Nej.'' Sa jag snabbt.
''Är... Är du-''
''Jag är inte gravid om det var det du tänkte fråga!'' Avbröt jag honom snabbt. Måste föräldrar vara så överbeskyddande och fråga miljontals av frågor om man bara sitter vid en dörr?
''Jag tänkte inte fråga det! Det skulle vara nästa fråga!'' Flinade han. Jag suckade trött och satte armarna i kors.
''Men... Är du kanske lite kär?'' Frågade han med ett snett leende.
''Pappa! Nej! Jag är verkligen inte kär i honom! I'm friends with enemies pappa. Ingen jag kan lita på eller utväckla känslor för.'' Sa jag och blängde surt på honom. Han satte sina händer som om han gav upp.
''Okej, bara frågade Noel!'' Flinade han. Han trodde inte på mig. Men jag behövde inte bevisa något för honom även fast han var min pappa.
''Jaja, tro vad du vill. Men jag är inte kär! Jag gillar knappt honom som vän.'' Sa jag och blängde surt på honom innan jag gick med tunga steg upp för trappan och sedan vidare in i mitt rum där jag slängde mig i sängen. Jag var trött och orkade verkligen inte göra något annat än att bara sova nu. Jag drog av mig jackan och slet av mig mina skor och lät det ligga på golvet. Jag kröp in under det tjocka duntäcket och slöt mina ögon. Den sista tanken jag tänkte var hur dagen skulle bli imorgon innan jag slöt mina tunga ögon och somnade hårt.
.
Jag öppnade sakta mina ögon och möttes av ett par hazzelbruna ögon. Jag log stort och slöt ögonen igen. Men öppnade dem snabbt och tittade storögt på... Justin?
''Vad fan gör du här!?'' Tjöt jag chockat och slängde mig på golvet i ren reflex.
''Noel? Mår du bra?'' Kunde jag höra pappa ropa nerifrån.
''Jadå!'' Ropade jag för att inte skapa kaos.
''Vad gör du här?!'' Frågade jag igen och ställde mig upp.
''Hur tänkte du att jag skulle ta hem när jag åkt med din bil?'' Frågade han med en rynka i pannan.
''Jag var full pucko! Vänta... Har du varit i mitt rum hela natten?'' Frågade jag förvånat. Oh shit! Tänk så hörde han mitt och pappas samtal igårkväll? Fast han stod säkert kvar vid bilen.
''Jepp! Faktiskt ditt fel... Eftersom ditt fönster stod vidöppet.'' Flinade han. Jag suckade irriterat och satte armarna i kors. 
''Aja, ska byta om nu och du får absolut inte tjuvkolla! Då dödar jag dig! Förstått?'' Frågade jag fullt allvarligt.
''Yes sir!'' Flinade han. Jag himmlade med ögonen och gick sedan in i wicen och stängde hårt dörren efter mig. Min blick vandrade igenom alla kläder som hängde i galjor och tillslut fick jag på mig ett par svarta skinshorts och en vit pösig tröja med palljetter. Palljetter och glamor. Typiskt Marry. Jag är mer för skin och inte så färgstarka kläder. Men detta... Det får väl duga. Jag satte på mig ett långt kors hallsbans inna jag steg ur wicen och mötte Justin med blicen där han låg i sängen med mobilen i handen.
''Redo för att gå?'' Frågade han.
''Vänta... Har du tänkt att vi ska gå tillsammans till skolan?'' Frågade jag och slog menande ut med armarna
''Och hur har du annars tänkt att jag ska komma dit?'' Frågade han och - härmade mig med armarna - slog ut med dem.
''Och det tror du jag tänkt på? Nej, du kan väl gå. Easy!'' Log jag och tog min mobil som låg på nattduksbordet.
''Åh... Nej du. Jag åker med dig.'' Flinade han.
''Fine! Bara du tar dig ut ett annat håll än yttedörren!'' Sa jag med ett stön för att bara få tyst på honom.
''Sure.'' Sa han och ställde sig upp. Han började gå mot fönstret och drog upp haspen.
''Ska du hoppa ut ur fönstret?'' Frågade jag med en rynka i pannan. Det hade jag gjort flertals gånger men jag visste inte om det var någon bra ideé att han gjorde det.
''Men bestäm dig! Ska jag ta mig ut på något annat sätt än dörren så blir det fönstret. Dessutom finns det ett träd alldeles intill.'' Sa han med en suck och snabbt flög han ur fönstret och hängde nu i trädet för att sedan släppa taget om den tjocka grenen och hamnade änkelt på fötterna. Jag suckade högt och skakade lättat på huvudet innan jag stängde fönstret och satte på haspen inna jag gick med änkla steg ner för trappan. Som vanligt satt pappa i köket med ett misstänksamt leende.
''Vad gjorde du där uppe? Pratade du med någon?'' Frågade han lika misstänksamt.
''Öh... Du vet. Jag övade på saker jag kunde säga till Justin som skulle låta bra.'' Log jag prövande. Noel! Var det det bästa du kunde komma på? Han satt tyst och kollade på mig med en rynka.
''Alltså dissningar.'' Sa jag sedan.
''Jaha.'' Fortfarande misstänksam.
''Men du... Jag har lite brottom. Min lektion börjar lite tidigare idag så hinner inte äta frukost.'' Sa jag snabbt för att undvika masor av frågor som när som helst skulle flyga ur honom. Han tittade misstänksamt på mig men log sedan och nickade förstående.
''Ha en bra dag gumman!'' Log han. Jag sprang ut till hallen där jag drog på mig min skin jacka och mina converse. Jag kletade på mig lipsyl - här inne för att inte behöva göra det i bilen då det säkert kommer uppstå en konstig tystnad - och satte på mig mina svarta raybans. Jag tog tag i min väska och steg snabbt ut ur huset och stängde efter mig innan jag gick mot bilen där Justin stog lutandes med en kylig blick på mig. 
''Äntligen!'' Stönade han och drog på sig sina Ray Bans. Jag kollade på hans outfit och sedan ner på mina kläder. Great! Vi båda var klädd i ungefär likadana kläder. Båda hade skin jeans - fast hans var ju baggie och mina var shorts - båda hade en vit tröja - fast min hade genomskilniga palljetter -, båda hade skin jackor och båda hade svart Ray Bans. Jag suckade åt kläderna vi hade och gick sedan runt till förar sätet där jag satte mig ner, stoppade in nyckeln och vred om så bilen gav ifrån sig ett brummande ljud. Justin kom strax efter mig och satt nu jämte mig med en kaxig blick. Hela hans beteénde var... Bitchig kan man säga. Nej, kaxig och nonchalant. Men visst, det var jag med så jag ska faktiskit inte säga något. Jag hade redan hunnit köra ut på vägen och var säkert halvvägs till skolan vid detta lag. Jag satte igång radion för att avbryta den obekvämma tystnaden som jag hoppades inte skulle uppstå, men gjorde ändå. Han trummade på sina ben och tittade ut genom fönstret. Jag kom och tänka på att han legat jämte mig under hela natten då jag sov och vet vem vad han har gjort? Kollat igenom mina grejer eller om nu något värre. Bara att tänka tanken fick mig att rysa av obehag. Jag kunde skymmta skolan och på bara några sekunder stod bilen parkerad och vi båda var påväg in mot skolans byggnad. Blickar brändes och viskningar kunde jag höra smått. Vi såg säkert ut som mer än bara vänner. Eller om vi änns var det. Jag kunde se Ceces blick vändas mot mig och hennes mun förblev vidöppen. Hon petade på både Mike och Shana så dem vände sin blick på mig och Justin. Dem fick samma reaktion som Cece och kunde inte tro deras ögon. Jag himmlade med ögonen och gick ifrån Justin och mot dem. Jag kunde se hur Justin flinade nöjt men fortsatte en bit bort mot sitt skåp där dem andra killarna stod.
''Noel!'' Väste Shana och gav mig en konstig blick. Jag suckade högt och satte armarna i kors.
''Men snälla!'' Sa jag och himmlade med ögonen ännu en gång.
''Är du och Justin...'' Frågade Cece häpet.
''Nej! Det är inget mellan oss. Jag lovar. Jag bara råkade gå jämte honoom slump mässigt. Okej?'' Klargjorde jag det för dem. Att dem göra det till en sådan stor grej.
''Åh gud, bra!'' Sa Shana lättat och la en hand på min axel.
''Men snälla, Shana.'' Suckade Cece. ''Låt henne om hon skulle gillat honom. Vad är liksom fel med det?'' Försvarande Cece mig. Tack, någon som förstår mig. Men i detta fall gillar jag inte honom. 
''Han är ju... Han liksom... Bad boy!'' Sa hon tillslut och slog menande ut med armarna. Cece suckade och pekade på mig med hela armen.
''Bad girl! Låt henne... Okej!'' Flinade Cece. Bad girl. Yeah. Jag kan vänja mig vid det.
''Tack.'' Log jag mot Cece. Shana Suckade men log sedan mot mig.
 
Jag drog ut min jacka ur skåpet och stängde den med en smäll. Jag började gå mot parkeringen då jag fick syn på Marry stå lutandes mot min bil. Hennes blick letade efter någon. Jag antog att det var jag eftersom jag är den ändå hon känner här. Ett brett leende spred sig på mina läppar och jag vinkade ivrigt mot henne. När hon väl fått syn på mig sken hon upp i ett brett leende och hon vinkade glatt mot mig.
''Hej!'' Tjöt hon glatt och kramade mig hårt.
''Hej!'' Sa jag med ett leende och kramade henne hårt tillbaka innan jag lättade på kramen och tittade förvånat på henne.
''Vad gör du här?'' Frågade jag medans jag låste upp bilen.
''Jag ska åka till Canada ikväll så tänkte att vi kunde hitta på något idag!'' Sa hon med samma breda leende.
''Och då tänkte du..?'' Frågade jag och sökte svar.
''Att vi skulle shoppa!'' Tjöt hon. Hon må vara hyper och alldeles för munter men hennes personlighet är helt underbar. Innanför den där muntra tjejen finns en kaxig och udda tjej som kommer fram bara si sådär. Jag gillar båda delar av henne. Man liksom vänjer sig. Cece påminner mycket om henne. Dem båda är väldigt muntra och hyper aktiga. Dessutom är deras klädstil väldigt lika.
''Låter kul!'' Sa jag och log.
''Lets go girl!'' Skrattade hon och hoppade in i bilen. Jag skrattade till och hoppade sedan in i bilen och tryckte in nyckeln. Vi började köra mot centrum där det säkerligen fanns massvis av butiker. 
''Så hur går det med dig och Bieber?'' Frågade hon och vickade på ögonbrynen. Jag suckade till och skakade på huvudet.
''Inte du också! Det är absolut inget mellan oss!'' Sa jag och tittade menande på henne.
''Jaså? Hört att det gått lite ryckten om att ni är på-G.'' Flinade hon.
''Men gud! Folk alltså... Dem tror dem är så säkra på det dem ser! Men nej, det är bara ryckten. Vi råkade gå jämte varandra igenom koridoren och bara för det tror alla att vi är på-G? Snälla...'' Stönade jag frustrerat.
''Så ni är inte tillsammans?'' Frågade hon med en rynka i pannan. Jag glömmde tilläga att hon kan beteé sig som en blondin ibland.
''Som jag sa till pappa. Friends whit enemies. Så... Nej! Verkligen inte!'' Sa jag med en suck och utalade inte i en mer poengterad ton. Jag hoppades på att hon förstått nu. Det värsta är om pappa får höra om det rycktet. Han som inte direkt gillar Justin. Däremot gör inte jag heller det. Så what ever.
''Jaja... Jag tror dig!'' Log hon. Jag himmlade med ögonen innan jag tryckte fram ett leende. Jag parkerade på den stora grus parkeringen och drog ut nyckeln med ett ryck.
''Redo bruden?'' Frågade Marry med ett flin.
''Jadå!'' Log jag och steg ur bilen. Jag var inte riktigt klädd för att gå på stan och shoppa. Men detta fick duga. Vi gick runt lite random och visste inte vart vi skulle börja.
''Där!'' Tjöt hon och pekade på en butik som det stod: Forever 21. En utav mina favorit butiker. Hon drog med mig in och började bläddra bland klänningar i olika färger. Jag gick till tröjavdelningen och bläddrade bland det.
''Kolla denna!'' Tjöt hon och visade en vit lite genomskinlig magtröja som hade fransar.
''Den var väl... Fin.'' Log jag. Igentligen var den inte riktigt... Fin. I alla fall vad jag tyckte.
''Prova den!'' Sa hon ivrigt. Jag nickade utan något motstånd och gick mot provrummet där jag drog drapperiet för mig innan jag drog av mig både min jacka och tröja innan jag satte på mig den. Den satt... Bra. Och på mig såd den bra ut.
''Hur går det?'' Frågade hon.
''Du kan komma in!'' Sa jag och vände mig om mot drapperiet som öppnades med ett drag.
''Oh my... Den sitter ju jätte fint på dig! Hur snyggt som helst ju!'' Öste hon på med komplimanger. Jag visste inte vad jag skulle svara utan log mjukt mot henne.
 
Det slutade med att jag köpte tröjan + några andra som också var snygga. Nu satt vi inne på Starbucks och drack Frapinos. Hon tittade på mig med ett brett leende och sedan tog hon några klunkar.
''Vi kommer inte träffas på ett halv år sen.'' Sa hon med ett mindre leende.
''Men jag kanske kan ta ledigt någon vecka och åka till er!'' Log jag.
''Det vore toppen!'' Sken hon upp i ett brett leende.
''Bieber klockan 9!'' Varnade hon. Jag vände min blick åt vänster och fick syn på Justin. En suck flög ur min mun innan jag tvingade fram ett leende.
''Snygging!'' Viskade hon med ett flin. Jag skrattade till och skakade roat på huvudet.
''Är det okej om jag joinar er?'' Hörde jag honom säga. Han stod jämte mig och tittade ner på mig och väntade på ett svar.....
 

Kommentarer



- Skriv ditt namn här:

- Skriv din e-post:

- Skriv din url här:

- Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback