Inlägget är skrivet under kategorin ✓ Forever and Always © BIEBSTOORY.BLOGG.SE

Chapter 33. Missing girl

           
''Bara så du vet... Kate. Han älskar mig. Mer än vad du anar. Försök ta honom ifrån mig. Men det kommer inte funka. Han känner inte änns dig. Och varför skulle han vela lära känna en som dig? Ingen vill ha en oönskad tjej som tror att hon är något.'' Sa jag med ett allvarligt leende. Hon såg på mig med tårar i ögon. Jag ställde mig upp och började gå mot trappan för att gå till mitt rum då jag stannade och vände mig henne med ett kaxigt flin.
''Oh juste... En sak till. Jag har blivit slagen. Kidnappad och nästan dödad. Jag tror inte det kan bli värre än såhär.'' Sa jag med samma kaxiga flin. Hon stog där häpen medans jag med lätta steg gick upp till mitt rum för att slå på kanal 5 och titta på Justin ifred. Jag sa en del kaxiga och taskiga saker till henne. Men jag var inte på humöt för såndana som henne. Im gonna survive this..... 
 
Jag hade somnat på kvällen strax efter konserten var slut och hunnit prata med Justin en stund. Jag var trött över allt som hänt. Det hade bara gått en dag i denna hålan. Hur ska jag stå ut med det här? Kate hade ju igårkväll på sätt och vis sakt att hon ska ta Justin ifrån mig. Bara en sådan sak kan få mig så arg och irriterad. Så... Jag kunde inte hålla inne  vissa - kaxiga och elaka - saker jag inte borde sakt. Men det bara slank ut. Vilket jag förmodligen kommer få ångra idag. Jag slår vad om att hon sakt till Isabell eller Tom. Det kommer ju absolut få mig att trivas bättre här (not). Jag steg trött ur sängen och sträckte på mig innan jag vandrade mot wicen för att dra på mig något nytt. Ett par  ljusa shorts, ett vitt linne och en jeans väst över. Det fick duga. Jag tittade mig snabbt i spegeln och gick sedan mot badrummet -  som var mitt alldeles egna - för att ta bort det gammla sminket jag glömt ta bort och sätta på nytt. Det gick på mer än fem minuter och sedan var jag påväg ner för att gå mot köket där säkert alla redan satt och åt frukost. Det värsta var om hon berättat. Det vorre ingen bra start för mig här. När jag steg in i köket som jag förvånatsvärt trott skulle vara full med en massa prat och mat på bordet, hade jag fel. Inte en ända skymt av någon utav dem. På kylskåpet skymte jag en gul liten lapp. Jag gick snabbt fram och läste den lilla blåa bläck texten tyst för mig själv. ''Jag och Isabell är iväg en bit utanför London och är tillbaka senast ikväll. Kram'' Då slapp jag dem. Fast vänta lite... Bara Tom och Isabell. Det innebär att jag inte är hemma själv...
''Godmorgon...'' Sa en bekant pipig röst. Jag vände mig irriterat om och mötte ett par bruna ögon. Jo, såklart skulle Kate också stanna kvar. 
''Godmorgon...'' Sa jag bittert och öppnade kylskåpet för att hitta något att äta. Jag rönkade hela kylskåpet tills jag hittade åtminstånde något som gick att äta. Yougurt. Jag drog ut paketet och hällde upp hyffsat mycket i en djup vit skål och tog en sked. Jag gick med blicken raktfram till vardagsrummet och satte mig lätt i den mjuka fotöljen. Jag slog på tv:en och zappade tills jag hittade något att titta på. The Vampire Diaries gick på kanal 5. En utav mina favorit serier så jag lät det vara på. Med blicken alldeles fast klistrad i tv skärmen stoppade jag snabbt i mig yougurten och ställde sedan skålen på det vita bordet med ett litet klickande ljud. Det var så spännande. Elena skulle precis bli biten av Stefan som hade tappat sitt sinne. Han hade glömt vem han var - han brukade inte dricka människoblod - och hade helt tappat kontrollen över törsten som hungrade inom honom. Men plötsligt slogs tv:en av och skärmen blev svart. 
''Nej!'' Tjöt jag och ställde mig hastigt upp. Jag märkte att tv:en inte hade gått sönder eller något liknande utan att Kate hade stängt av den. Hon la sig i soffan och slöt sina ögon med ett retligt flin.
''Mitt huvud värker.'' Sa hon och det värkade vara hennes ursäkt till att stängt av tv:en.
''Och det ska jag tro på.'' Sa jag och vimlade med ögonen då jag skulle gå förbi henne när hon tog tag i min arm hastigt att jag inte hann reagera.
''Du ska fan i mig inte vara kaxig!'' Sa hon och öppnade ögon fort som tusan medans hon satte sig upp med blicken fast spännd i mig.
''Säger vem? Du? Pfft! Och dig ska jag lyssna på. Tjejen som en gång inte hade ett bra liv...'' Flinade jag. Jag hade på något sätt - jag minns inte hur - tagit reda på hennes förflutna. Internet eller kompisar. Who cares. I alla fall har jag fått reda på att hon inte hade en bra start i livet. Hon var inte den tjejen hon är idag. Inte tjejen som följde tränden eller ens hade råd med att att följa den. Hon var alltid svartklädd. Skar sig på armarna och gick på droger. Vem kan tro det? Hu? Men sådan var hon. Hon hade problem i skolan och inga vänner. Ett sådant liv önskar ingen sig. Men hur skulle hon kunna välja det? Inte kunde hon önska bort det. Nej. Men göra något åt det kunde hon. Och det gjorde hon. En kaxig diva blev hon. Inte mycket bättre än innan.
''Fan ta dig!'' Skrek hon och gav mig en örfil rätt på kinden - tillräckligt hård - så jag föll med en smäll på golvet. Den hemska och brännande känslan kom sakta fram. Det påminde mig bara om då jag blev kidnappad. Jag skakade snabbt bort tankarna och tittade med tårar på henne. Hon tittade chockat på mig vad hon nyligen gjort med efter några få sekunder log hon nöjt. Jag ställde mig upp och tårkade bort en tår som hunnit halvvägs för min kind.
''Nöjd? Du har slagit mig. Fått mig att känna mig kränkt. Fått mig att fälla en tår. Och fått mig sårad.'' Sa jag mellan snyfftningarna. Hon tittade på mig med ett leende men jag kunde se hur hon fått skulldkänslor och nästan ångrat det. Jag skakade besviket på huvudet och sprang därifrån. Ut från dörren och så långt ifrån tomten jag bara kunde. Jag sprang och sprang och sprang tills jag kom till ett gammalt hus gjort av gråa tegelstenar. Flåsande lutade jag mig på den kalla tegelväggen och gled sakta ner mot det gröna gräset. Jag släppte några tårar som länge velat komma ut. Varför måste just jag ha det så svårt i mitt liv? Varför inte någon annan? En kille kom gåendes förbi mig men stannade framför mig då han såg att jag grät. Jag tårkade snabbt bort tårarna och tittade upp på honom.
''Ursäkta... Är du okej?'' Frågade han med en lung röst. Killen såg bra ut. Han var nog i min ålder.
        
Sleeping At Last – Turning Page - Instrumental   (lyssna om du vill)
Brunt hår och bruna fina ögon. Han såg så bekant ut. Som om jag sätt honom innan. Men det vorre omöjligt. Det är första gången jag är i London. Här värkade alla så... Öppna. Han kände inte mig men ändå helt random frågade han om jag var okej.
''Jag... Jag mår bra.'' Sa jag och tvingade fram ett leende. Han log och skakade lätt på huvudet medans han satte sig på huk framför mig.
''Du ser inte ut att må så bra.'' Log han. Jag log smått och tittade ner på mina händer.
''Nej... Jag mår... Bara en dålig start på dagen.'' Sa jag och tittade fram på honom. Han nickade lätt och sträckte fram handen för att hjälpa mig upp. Jag tog tacksamt ett stadigt grepp om hans hand och ställde mig upp med hjälp av honom. Han stirrade på mig ett långt tag i tystnad.
''Ehm... Aså förlåt för jag stirrar! Men du känns så bekant. Har vi träffats förr?'' Frågade han med en rynka i pannan. Jag skakade på huvudet och skrattade snabbt.
''Nej. Jag är ny här. För tillfället bor jag hos min pappa.'' Log jag.
''Hos din pappa? Är dina föräldrar skillda?'' Frågade han. Omedvetet om att vi gick längs trottoaren mot stan fortsatte vi prata.
''Ja. Dem skillde sig för drygt fem år sedan. Men jag är van.'' Sa jag och stoppade mina händer i shorts fickorna.
''Åh. Jag beklagar.'' Sa han. Det blev tyst för en stund. Vi fortsatte att gå i tystnaden tills han öppnade munnen.
''Min föräldrar är inte skillda. Men... Jag vet inte för hur länge sedan det var. Jag tror det kanske var för 12 år sedan. Min syster som var lika gammal som mig. Hon försvann. Helt spårlöst. Poliserna letade i drygt två år tills dem gav upp letandet. Jag vet fortfarande inte om hon lever. Eller om hon är död. Jag bara hoppas på att hon har det bra just nu. Att någon hittade henne och tog hand om henne. Hon var bara 6 år.'' Sa han med blicken nere i marken. Jag kände hur hans ord värkligen rörde mig. Hans 6 åriga lillasyster försvann. Dem var lika gammla. Tänk som förälder hur orolig man måste ha varit. Hur rädd och ledsen man är att barnet man en gång hade inte längre finns. Kanske hon finns. Hos en annan familj. Att polisen gett upp letandet och bara lämnat fallet oklart bakom sig. Hemskt. Jag kände hur en tår slank ur.
''Jag beklagar, värkligen. Jag hoppas att hon har det bra just nu. Som du sa att någon familj hittade henne och tog hand om henne.'' Sa jag och satte en hand på hans axel. Han vände blicken mot mig och nickade med ett dålt leende. Det blev sådär tyst igen. Men denna gången var det en skön tystnad. Det kändes nästan som om vi redan kände varandra. Som om vi alltid kännt varandra. Ibland känns det bara så rätt med vissa personer. Att man bara klickar direkt. På något sätt hamnade vi utanför mitt - Toms - hus. Jag stannande och gav honom ett mjukt leende.
''Här bor jag.'' Log jag och vände blicken mot det stora huset. Man kan tro att vi var rika. Dem. 
''Wow! Bor du här?'' Sa han förvånat.
''Jepp'' Skrattade jag.
''Ehm... Väldigt. Stort!'' Flinade han.
''Ja. För stort typ!'' Log jag. Han skrattade hest och vände sedan blicken mot mig igen.
''Men... Jag antar att vi kanske ses någon gång.'' Log han och vände sig om för att börja gå hem. Ha gick en bit bort innan jag tittade efter honom.
''Vänta!'' Ropade jag efter honom och sprang mot honom.
''Mitt nummer. Ifall du vill prata. Eller om du bara vill träffas.'' Log jag.
''Tack... Det lär jag använda.'' Skrattade han och började sedan gå igen.
''Lola förresten!'' Ropade jag efter honom.
''Zach!'' Ropade han. Jag log och gick sedan tillbaka till tommten. Jag vände mig om och på något underligt sätt han också. Han vinkade med ett snett leende. Jag vinkade glatt tillbaks innan jag sprang mot yttedörren. London är väl inte så pjåkigt? Jag tog tag i handtaget och öppnade dörren hastigt och mötte en arg blick. Jag tittade med en rynka på Tom.
''Hej? Värst vad tidiga ni var då.'' Log jag. Allt för glatt än vanligt. 
''Lola. Jag är väldigt besviken på dig!'' Sa han med en sträng blick. 
''Va?'' Sa jag med en rynka i pannan. Besviken? På mig? Vad har jag nu gjort? 
''Låtsas inte som om du vet! Att hota Kate eller någon överhuvudtaget är inte okej!'' Sa han och tog några steg mot mig. 
''Jag har inte hotat någon!'' Tjöt jag och slog ut med armarna. Jag har inte hotat någon. Möjligtvist varit kaxig mot Kate. Men absolut inte hotat henne!
''Sluta ljug Lola! Vi båda vet att du gjort det! Två veckors uteförbud!'' Sa han och vände sig om och gick med raska steg mot vardagsrummet. Där kunde jag skymmta Kate sitta och gråta. Jag fattade absolut ingenting. Men arg. Ja. Det kan man lungt säga att jag var.
''Fan ta dig Kate! Och dig med Tom som inte tror på sin ända riktigta dotter! Jag må vara sur. Jag kanske inte ville komma hit. Av just denna anledningen! Jag visste precis hur det skulle bli. Och jag önskar innerligt att du aldrig kom till Canada! Då skulle du sluppit mig. Det är ju det du vill. Eller hur?'' Tjöt jag med tårar rinnandes ner för mina rosen röda kinder. Jag såg hur han kom med raska steg mot mig. Ledsen eller arg. Jag kunde inte läsa av honom.
''Aldrig att jag vill slippa dig Lola. Du är min dotter och jag älskar dig!'' Sa han med en höjd röst.
''Jo. Du värkar ju värkligen älska mig så som du hållit kontakt med mig dem senaste fem åren och träffat mig! Nej. Inget utav det var sant. Om du skulle älskat mig skulle du vilja veta av mig. Då skulle du själv velat träffa mig utan att mamma skulle bett dig att hämta mig!'' Tjöt jag. Ja. Där kom sanningen fram. Det var ju såklart inte pappa som ville träffa mig. Varför skulle han vilja det nu? Efter fem hela år? Nej. Mamma bad honom att hämta mig så han för en gång skull skulle få träffa mig eftersom han är min pappa och jag är hans dotter. Han bara tittade på mig utan att säga någonting.
''Säg något då!'' Sa jag argt. Om det inte stämmde skulle han ha sagt emot. Men tydligen var det sant. Han ville inte veta av mig.
''Tack för svaret. Det är lungt. Du kommer slippa mig snart. Jag åker hem imorgon förmiddag. Du fick som du ville...'' Sa jag lungt. Tårarna rann fortfarande. Jag gick förbi honom och undvek att möta hans blick. Med snabba steg sprang jag upp för trappan och in i mitt - tillfälliga - rum. Jag stängde dörren med en smäll och kastade mig i sängen. Tårarna forsade ner. Vad trodde jag? Att pappa faktiskt skulle vilja ta kontakt med mig efter fem år? Nej. Han är lyckligare utan mig. Och utan mamma. Om någon frågar om pappa då är mitt svar: ''Han dog när jag var liten.'' För mig är han död. Det har han alltid varit och kommer alltid vara.....
__________________________________________________________________________________________________________
 
Hennes pappa ville igentligen inte träffa henne eller änns veta av henne? Vilken pappa...
Hennes nya vän Zach som hade en syster som försvann vid 6 års åldern. Mysko hu? Mer om den försvunna tjejen kommer det stå om i nästa kapitel! ♥
 

Kommentarer
Lineah säger:

Gud så bra! Snälla meeeeeer!!<3

KOMMENTAR SKRIVEN:




- Skriv ditt namn här:

- Skriv din e-post:

- Skriv din url här:

- Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback